top of page
B%C3%A5stad-l%C3%A5g-1_edited.jpg

Vanliga frågor och svar

FAQ

VANLIGA FRÅGOR:

Jag är allergisk. Hur löser du det?

Det är tråkigt nog väldigt vanligt med allergier mot smink. Jag har än så länge inte stött på någon som reagerat mot de fetbaser, foundation som jag använder mig av. Det gäller att vi har en öppen dialog tillsammans.

Har du en egen salong?

Jag utgår från Ängelholm och som frilansande makeupartist har jag möjlighet att besöka den adress du väljer inför provtillfället och bröllopsdagen.

Hur går provtillfället till, hur långt tid tar det & när bör det planeras in?

Provtillfället är till för att du ska få provat makeup och ev hårstyling inför bröllopsdagen. Jag brukar rekommendera att vi träffas senast 4-8 veckor innan bröllopsdagen för att gå igenom dina önskemål så att makeup och hårstyling blir som du önskar och du kan känna dig trygg med resultatet.

Provtillfället kan ta allt ifrån 2-4 h. Det beror helt på önskad typ av styling. Vissa har en klar och tydlig idé, andra vet inte alls vad de önskar sig. Oavsett så är det här tillfället då vi båda ska få en tydligare bild över vad just du känner dig bekväm i. För mig är det därför viktigt att du är ärlig och öppen med vad du tycker. Vet du inte hur du vill ha det? Var tydlig med hur du inte vill ha det! Jag kommer gärna med förslag.

Behöver jag köpa in något inför provtillfälle eller bröllop?

Du ska inte behöva köpa in något för att makeup och hår ska bli som du önskar. Däremot rekommenderar jag alltid kunden att köpa ett läppstift/ glans - om du inte redan har ett som du tycker om och vill använda - så att du kan fylla på det under dagen efter måltider, inför fotografering osv. Önskar du något utöver mina basprodukter som t.ex. löshår, håraccessoar eller en mascara i ett visst märke så köper du det själv.

Hur långt tid tar stylingen på bröllopsdagen?

Jag brukar rekommendera att vi avsätter ca 3h för styling på bröllopsdagen. Vid provtillfället går vi igenom vad som ska göras och då får vi en bättre uppfattning om hur långt tid det kommer ta.

Varför ska jag betala handpenning?

En makeupartist bokas oftast ca 1 år i förväg innan bröllop. För att jag ska kunna garantera önskat datum och bokningen ska bli bindande för båda parter tar jag ut en handpenning. Handpenningen är en trygghet för oss båda.

Är priset för körersättning, fram & tillbaka?

Ja det är det! Priset finns på din faktura och är beräknat tur & retur.

Hur långt tid innan bröllopet ska man boka dig?

Man kan alltid skicka iväg en förfrågan. Men rimligast är ca 6-12 månader innan bröllop.

Kan jag få rabatt?

Jag har inga säsongspriser och ger inga rabatter på vare sig makeup, hårstyling eller resa.

Vilken typ av makeup använder du?

Jag använder mig framförallt av sminkmärket Färg, men även av produkter från andra märken som jag tycker ger ett gott och hållbart resultat.

bottom of page